LIWO AB Integritetspolicy

LIWO AB integritetspolicy

Senast ändrad: 11 februari 2020
LIWO AB
Org.nr. 556142-5249
Järnvägsgatan 1
615 33 Valdemarsvik
Telefon: 0123-124 64
info@liwo.se
Vår webbplatsadress är: https://www.braverypetfood.se.

Vad vi lagrar

Vi lagrar inte mer information än nödvändigt för att kunna erbjuda våra tjänster samt förbättra och utveckla dessa. Våra tjänster riktar sig inte till barn eller personer under 18 år så vi begär inte, direkt eller medvetet, personuppgifter från barn eller personer under 18 år. Om misstag skett och vi oavsiktligt samlat in personlig information från barn eller personer under 18 år kommer dessa omedelbart raderas.

Cookies

Vi använder cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll, förbättra och utveckla användarupplevelsen, anpassa innehåll och marknadsföring, samt erbjuda funktioner i sociala medier och analysera trafik till webbplatsen. Du hittar mer information hur cookies används av tjänster vi använder för analys och marknadsföring längre ner på denna sida.

Du kan läsa mer om vilka cookies vi använder i vår cookiepolicy.

När du handlar av oss

När du handlar från oss ber vi dig om information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer och valfri kontoinformation i form av användarnamn. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto hos oss samt din beställning.
  • Svara på alla typer av frågor.
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier.
  • Konfigurera ditt konto gällande vår webbutik.
  • Följa lagliga krav som t.ex. momsberäkningar.
  • Förbättra våra butikserbjudanden.
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem.
  • Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Vi använder Klarna som betalmetod. Du kan läsa mer om vilken information vi får från Klarna längre ner på sidan.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningssyfte. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadress.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa. Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning. Kommentarer kan komma att kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Om du skapar ett konto i vår webbutik sparar vi även de personuppgifter du anger i din användarprofil. Du kan se och redigera dina personuppgifter för kontot när som helst (med undantaget ditt användarnamn). Om du vill begära att kontouppgifter raderas, läs sektionen ”Vilka rättigheter du har över dina data” längre ner på sidan.

Vilka i vårt team har tillgång till dina uppgifter

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och butiksägare har tillgång till:

  • Orderinformation såsom vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas.
  • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransadress.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

Vart vi skickar dina upgifter

Personuppgifter lämnas i inte ut till tredje part och överlåts heller inte utanför EU eller EES-området.

Behandlingen av personuppgifter har utkontrakterats till utvalda tjänsteleverantörer, såsom företag som sköter beställningsleveranser och fakturering eller företag som genomför direktmarknadsföring.

I övrigt kan personuppgifter överlåtas endast inom de gränser som tillåts och krävs av vid vardera tidpunkt gällande lagstiftning. Om en överlåtelse utanför EU eller EES-området är nödvändig med tanke på behandlingen av personuppgifterna eller det tekniska genomförandet av behandlingen av uppgifterna, följs kraven i dataskyddslagstiftningen och används av kommissionen godkända standarduttryck beträffande dataskydd.

Hur vi skyddar din uppgifter

Vi arbetar aktivt för att säkerställa att personuppgifter hanteras på ett säkert sätt. Det gäller såväl genom tekniska som organisatoriska skyddsåtgärder.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit kommentarer på denna webbplats kan du begära ett registerutdrag i form av en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du har också alltid rätt att invända mot vår direktmarknadsföring.

Du kan begära att vi tar bort dina personuppgifter vi har om dig oavsett anledning, dock omfattar inte detta eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara enligt lag av administrativa skäl.

Ansökan om registerutdrag eller om du vill åberopa någon av dina andra rättigheter ska vara skriftligt av den utdraget avser och skickas till info@liwo.se. Vi kommer också vidta åtgärder för att säkerställa att uppgifterna begärs av och lämnas till rätt person.

Vad vi delar med tredje part

Vi delar endast personuppgifter med parter som är nödvändig för att utföra de tjänster vi använder gällande betalningslösningar och frakter.

Klarna

När du genomför en beställning i vår webbutik med Klarna så skickas information om produkterna i beställningen till Klarna. När köpet är genomfört skickar Klarna fakturerings- och leveransadress tillbaka till vår webbutik. Den datan tillsammans med en unik identifiering för köpet sparas sen som fakturerings- och leveransadress i vår webbutik. Om du också väljer att skapa ett konto hos oss kan du se och redigera den informationen där.

Du kan läsa mer om hur Klarna hanterar personuppgifter i deras dataskyddsinformation.

Inbäddat innehåll från Google

Denna webbplats innehåller inbäddat innehåll från Google. Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

För denna typ av integrering är det tekniskt nödvändigt att hantera din IP adress så att innehållet kan skickas till din webbläsare. Din IP adress kommer därför att skickas till Google’s respektive tjänster.

Dessa tjänster kan samla in uppgifter om dig, använda cookies, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Inbäddat innehåll från Google som kan komma att användas är:


  • YouTube för videoinnehåll.
  • Google Maps för karta.
  • Google Web Fonts för specifika typsnitt (fonts) för text.

Google Analytics

Vi använder Google Analytics för att analysera besök till vår webbplats. Google använder cookies. Informationen som genereras av cookie’n om användningen av webbplatsen överförs generellt till Google’s servrar i USA och sparas där.

Google använder den informationen å våra vägnar för att utvärdera hur besökare använder vår webbplats och förser oss med den informationen samt Google’s tjänster knutna till användandet av vår webbplats.

Semianonymiserad användarinforamtion kan skapas från den hanterade informationen. Vi använder Google Analytics endast med IP anonymisering aktiverad. Det betyder att Google kommer att korta ner IP adressen för besökare innom EU eller andra områden som ingår i Agreement on the European Economic Area.

Endast i undantagsfall kommer den fulla IP adressen att överföras till Google’s servrar i USA och kortas ner där. IP adressen som överförs från besökarens webbläsare blandas inte med annan Google-information.

Du kan hindra att cookies sparas på din enhet genom att ställa in det i din webbläsare. Du kan hindra att information genereras med hjälp av cookies genom att installera ett webbläsar-tillägg, Google Analytics Opt-out Browser Add-on. Du kan läsa mer om hur du kan kontrollera vilken information som samlas in och hur du förhindrar Google från att samla in den i deras sekretesspolicy.

Att information överförs till Google’s servrar i USA kan inte uteslutas.

Google är certifierad under Privacy Shield Agreement och garanterar på så sätt att Europeiska dataskyddslagar följs (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active).

Facebook

Vi använder Facebook Pixel på vår webbplats. Det möjliggör att användarbeteende kan spåras då en användare har blivit hänvisad till vår webbplats efter att ha klickat på en Facebook annons. Det gör att vi kan mäta effektiviteten av våra Facebook annonser för statistiska- och i marknadsföringssyften.

Informationen som samlas in på detta sätt är annonym för oss, dvs. vi kan inte se någon personlig information om enskilda användare. Informationen sparas och hanteras dock av Facebook, varför vi informerar dig om detta. Facebook kan komma att koppla ihop den här informationen med ditt Facebook-konto och också använda den för egna ändamål, så som förklaras i Facebook’s datapolicy.

Du kan tillåta att Facebook och deras partners placerar annonser på och utanför Facebook. En cookie kan också komma att spars på din enhet för dessa ändamål. Du kan kontrollera och påverka hur Facebook Pixel samlar in information om dig eller hur Facebook använder din information för annonser under Facebook’s annonsinställningar.

Facebook är certifierad under Privacy Shield Agreement och garanterar på så sätt att Europeiska dataskyddslagar följs (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active).

När du besöker vår Facebook sida

När du besöker vår sida, vilken vi använder för att representera vårt företag och individuella produkter, kommer en del personlig information att hanteras. Den enskilt ansvariga för hantering av den informationen är Facebook. Mer information om hur Facebook hanterar informationen hittar du i deras datapolicy.

Facebook förser oss med anonymiserad statistik och information (sk. ”Page Insights”) vilket hjälper oss att förstå vilka handlingar en besökare utför på vår sida och hur vi kan förbättra sidan. Den informationen är baserad på specifik information om individer som besöker vår sida. Hanteringen av den informationen utförs av Facebook och genom dom har vi tillgång till den informationen. Vi har ingen möjlighet att knyta den information vi fått via ”Page Insights” till en specifik Facebook-användare som t.ex. har klickat på ”Like” på vår sida. Vi har åtagit oss i enlighet med Facebook’s villkor för företagsverktyg ett delat ansvar för hanteringen av informationen.

Vi hanterar också information som du som besökare gör tillgänglig för oss genom vår sida. Sådan information kan innehålla ditt användarnamn, kontaktinformation eller ett meddelande till oss. Vi hanterar endast den informationen om vi har utförligen frågat dig att dela den informationen med oss, till exempel som en del i en undersökning eller tävling. Sådan information hanteras bara om det är nödvändigt, till exempel för att skicka ett pris till dig och tas bort efter det.